Kicia - 2010-09-13 11:42:52

Składniki:

* CIASTO NA BISZKOPT
* 6 jaj
* 1 szklanka cukru
* 1 szklanka m±ki pszennej
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 2 – 3 łyżki kakao
*
* MASA MLECZNA
* 1/2 szklanki mleka
* 3/4 szklanki cukru
* 25 dag margaryny
* 2 opakowania cukru waniliowego
* 2 szklanki mleka w proszku
*
* POLEWA
* 15 dag czekolady mlecznej
* około 6 łyżek mleka


Przepis na ciasto biszkoptowe: Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać m±kę pszenn±, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać.

Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem prostok±tnej formy o wymiarach 25 na 36cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 stopni C. Ostudzić i podzielić na 2 czę¶ci.
Przepis na masę mleczn±: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miękk± margarynę utrzeć na puszyst± masę, dalej ucieraj±c dodawać ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku.

Przełożyć biszkopt kremem.
Przepis na polewę: Czekoladę rozpu¶cić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta.

Schłodzić w lodówce. Smacznego

przegrywanie kaset vhs warszawa Hledáte nádrž z pořádného betonu My je vyrábíme